Ärligt talat.

Ärlighet varar längst brukar det heta. Men inte inom marknadsföring. Marknadsförarens arbete har i alla tider handlat om att överdriva, förhäva, dölja och sprida dimridåer i syfte att lura konsumenter. I bland med goda intentioner, men oftast inte. Syftet har varit att förändra människors beteende för att tjäna pengar och det har historiskt fungerat ganska väl. Men inte nu längre.

Ärligt Talat tar jag med dig på ett odyssé bland misslyckade reklamkampanjer och minnesvärda pr-trick, ner i gyttjan där influencers krälar i kapp, och in i framtiden, där det är mottagaren som bestämmer allt och där du som marknadsförare dansar efter någon annans pipa. En framtid där framgångsrika marknadsförare är ärliga mot sitt varumärke, mot sin publik och där de litar på sin egen magkänsla.

Det här är inte en bok fylld av modeller, teorier och tabeller. Inte heller en bok som erbjuder några snabba lösningar – för sådana finns inte. Snarare är det en samling lösryckta idéer, antaganden, exempel, påståenden och tankegångar, ihopsamlade genom samtal, möten och erfarenhet, i syfte att få dig att tänka i nya banor och hitta nya – eller återupptäcka gamla – lösningar. Eller åtminstone ställa nya typer av frågor.

Den elake skulle kalla det en självhjälpsbok för förvirrade marknadsförare. Och det stämmer nog ganska väl.

Planen var att den här boken skulle ges ut under 2020. Sedan kom det ett virus och ställde allt på ända. Medan tiden har sin gång kommer jag bjuda på smygläsning av ett tiotal kapitel. Prenumerera på mitt nyhetsbrev så får du ett kapitel i veckan under en tid framöver. Det enda jag vill ha i utbyte är ris och ros. Mest ros faktiskt, om jag får välja.

PS. Det första mejlet bör du få inom ett par minuter. Kolla i skräpposten om det inte dyker upp!

Smygläsning!