Föreläsning


Ärlighet varar längst brukar det heta. Men inte inom marknadsföring. Marknadsförarens arbete har i alla tider handlat om att överdriva, förhäva, dölja och sprida dimridåer i syfte att lura konsumenter. I bland med goda intentioner, men oftast inte. Syftet har varit att förändra människors beteende för att tjäna pengar och det har historiskt fungerat ganska väl. Men inte nu längre.

Nu har vi internet, Google, sociala medier, bedömningssajter, influencers, ad-blockers och en vida spridd immunitet mot den störtflod av marknadsföringsbudskap som sköljer över oss varje dag, timma och minut.

I mina föreläsningar tar jag avstamp i marknadsförarens hundraåriga historia av lögner och ger mig ut på en odyssé bland misslyckade reklamkampanjer och minnesvärda pr-trick, ner i gyttjan där influencers krälar omkring, och in i framtiden, där det är mottagaren som bestämmer allt och där du som marknadsförare dansar efter någon annans pipa. En framtid där framgångsrika marknadsförare är ärliga mot sitt varumärke, mot sin publik och där de litar på sin egen magkänsla.

Sedan 2014 har jag hållit ett hundratal föreläsningar runt om i Europa. Jag har inga planer på att sluta. Mejla mig om du är intresserad!